Steve Jackson Games - Site Navigation
Home General Info Follow Us Search Illuminator Store Forums What's New Other Games Ogre GURPS Munchkin Our Games: Home

Go Back   Steve Jackson Games Forums > The Network > GURPS Character Assistant

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-19-2017, 09:27 PM   #1
Kesendeja
 
Join Date: Jul 2013
Default Made a major change to attributes

In a Pyramid article, I forget which issue, it talks about changing the price for IQ and HT to 15 a point each. Is there any way to do this in the character generator?

It also has the side effect of moving Per to HT instead of IQ.

Last edited by Kesendeja; 12-20-2017 at 06:20 AM.
Kesendeja is online now   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 06:47 AM   #2
Kesendeja
 
Join Date: Jul 2013
Default Re: Made a major change to attributes

Never mind, finally figured it out. On a slightly unrelated note I keep crashing the program though, is there a limit to the changes that can be made in a single file?
Kesendeja is online now   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 11:55 AM   #3
Armin
GCA Prime
 
Armin's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Portland, OR
Default Re: Made a major change to attributes

Quote:
Originally Posted by Kesendeja View Post
Never mind, finally figured it out. On a slightly unrelated note I keep crashing the program though, is there a limit to the changes that can be made in a single file?
No, not really.

It is possible to crash GCA with various types of bad data, unfortunately (I don't have enough traps for such things in the code), but the most common causes of crashes are inside the UI itself. For example, there's a known bug in the Quick View where clicking on the gray background area can cause crashes.
__________________
Armin D. Sykes | My GCA page
I am working on the new GCA as fast as my life allows.
Armin is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 11:56 AM   #4
Armin
GCA Prime
 
Armin's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Portland, OR
Default Re: Made a major change to attributes

Also, be sure that you're making the changes you want in your own custom data files, stored in My Documents.

Don't ever make changes directly to the files in the GCA4 installation folder, because that can lead to issues caused by Windows, and because those files get overwritten by updates.
__________________
Armin D. Sykes | My GCA page
I am working on the new GCA as fast as my life allows.
Armin is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 12:03 PM   #5
Kesendeja
 
Join Date: Jul 2013
Default Re: Made a major change to attributes

Quote:
Originally Posted by Armin View Post
Also, be sure that you're making the changes you want in your own custom data files, stored in My Documents.

Don't ever make changes directly to the files in the GCA4 installation folder, because that can lead to issues caused by Windows, and because those files get overwritten by updates.
Thanks for the advice, so far I'm saving them in the character folder while I work on them.

When I get to changing the skills, some are going to use health where they now use Dex. How do I remove the originals?
Kesendeja is online now   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 12:10 PM   #6
Armin
GCA Prime
 
Armin's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Portland, OR
Default Re: Made a major change to attributes

Quote:
Originally Posted by Kesendeja View Post
Thanks for the advice, so far I'm saving them in the character folder while I work on them.

When I get to changing the skills, some are going to use health where they now use Dex. How do I remove the originals?
If you redefine the skill, it will overwrite any same-name skill loaded earlier in the loading process.

Or, you can use some of the data file commands to just replace the tags in the originals that you want to change. Check out the files in the /variants/ folder, such as "Variant Magic 4e - Alt Attribute HT.gdf" which specifically changes the types of the spells, which is the same process you'd use for changing skills.
__________________
Armin D. Sykes | My GCA page
I am working on the new GCA as fast as my life allows.
Armin is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 05:32 PM   #7
Jareth Valar
 
Join Date: Aug 2013
Default Re: Made a major change to attributes

OK, concerning this. We are using the stuff from the Pyramid article "Know your own strength". #3/83 pg. 16

I can find the formula in GCA that affects Basic Lift, but I'm at a loss as how to formulate the new on from the article.

Also, I can see DamageBasic and HP, but can't figure out how to change the damage list or base HP off of weight.

Any help would be appreciated.
Jareth Valar is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 07:09 PM   #8
Armin
GCA Prime
 
Armin's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Portland, OR
Default Re: Made a major change to attributes

Quote:
Originally Posted by Jareth Valar View Post
OK, concerning this. We are using the stuff from the Pyramid article "Know your own strength". #3/83 pg. 16

I can find the formula in GCA that affects Basic Lift, but I'm at a loss as how to formulate the new on from the article.

Also, I can see DamageBasic and HP, but can't figure out how to change the damage list or base HP off of weight.

Any help would be appreciated.
I'm pretty sure someone around here did something with that some time back....

I found this, is that what you're after?
__________________
Armin D. Sykes | My GCA page
I am working on the new GCA as fast as my life allows.
Armin is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 07:23 PM   #9
Kesendeja
 
Join Date: Jul 2013
Default Re: Made a major change to attributes

Sorry wrong thread

Last edited by Kesendeja; 12-20-2017 at 07:33 PM.
Kesendeja is online now   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 07:37 PM   #10
Jareth Valar
 
Join Date: Aug 2013
Default Re: Made a major change to attributes

Quote:
Originally Posted by Armin View Post
I'm pretty sure someone around here did something with that some time back....

I found this, is that what you're after?
For the most part, yes. Thank you very much.

However, in the article, it re-prices HP based off of weight of the character, completely independent and unconnected to ST. This does not address that. Is there a way to do this?
Jareth Valar is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
attribute cost, pyramid

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Fnords are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.