Steve Jackson Games - Site Navigation
Home General Info Follow Us Search Illuminator Store Forums What's New Other Games Ogre GURPS Munchkin Our Games: Home

Go Back   Steve Jackson Games Forums > Illuminati Headquarters > Forum Feedback and Help

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2017, 12:49 PM   #21
Armin
 
Armin's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Portland, OR
Default Re: Unable to use Standard Editor Options

Quote:
Originally Posted by Anthony View Post
The shared resource they use is a website; it would affect any browser on any network that uses it.
Shouldn't there be more than two of us bringing up this problem, then? We're not using uncommon browsers, after all.

Plus, you can replicate the problem by changing security settings, but I can't fix it even by turning off every security feature I can find.

It's frustrating.
__________________
Armin D. Sykes | GCA Prime
My GCA page | The GCA Wiki
Armin is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 12:50 PM   #22
Armin
 
Armin's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Portland, OR
Default Re: Unable to use Standard Editor Options

Quote:
Originally Posted by Parody View Post
FWIW, on this machine Firefox and Edge get the no-JavaScript version of Thread Tools while Chrome and the Chromium browsers get the popup menu version. JavaScript is enabled and extensions don't seem to matter.
MOAR DATA. Thanks for the report.
__________________
Armin D. Sykes | GCA Prime
My GCA page | The GCA Wiki
Armin is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 12:55 PM   #23
johndallman
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cambridge, UK
Default Re: Unable to use Standard Editor Options

Quote:
Originally Posted by Armin View Post
Shouldn't there be more than two of us bringing up this problem, then? We're not using uncommon browsers, after all.

Plus, you can replicate the problem by changing security settings, but I can't fix it even by turning off every security feature I can find.

It's frustrating.
I have what think is the same problem on Internet Explorer and Chrome: in the Standard Editor, the icons at the top of the edit box have stopped working. They're still displayed, but clicking on them doesn't do anything.

On Chrome and my Android 'phone, I have a further problem: the icons displayed next to thread titles for "Go to first unread post" don't work properly any more. When I use them, the thread loads into the browser, but does not scroll to the first unread posting.
__________________
Index of "Skill of the Week" threads. Index of Techniques.
johndallman is online now   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 02:06 PM   #24
brandonm
Cybernetic Overlord, Protector of the Fairness, Ebliberator of Stealage & Grand Purveyor of Laser Cats
 
brandonm's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Austin TX
Default Re: Unable to use Standard Editor Options

Thanks for letting us know about this issue. I am not able to duplicate this issue and so need to ask for more data points:

For those affected, please list your browser versions and OS on any devices where you experience this issue.

Thanks,
Brandon
__________________
Brandon McClelland
Digital Wizard
sjgames.com
brandonm is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 02:29 PM   #25
Armin
 
Armin's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Portland, OR
Default Re: Unable to use Standard Editor Options

Quote:
Originally Posted by brandonm View Post
Thanks for letting us know about this issue. I am not able to duplicate this issue and so need to ask for more data points:

For those affected, please list your browser versions and OS on any devices where you experience this issue.

Thanks,
Brandon
Here you go:

Windows 10 (64-bit) and Firefox 56 (64-bit)
Windows 10 (64-bit) and Microsoft Edge 40.15063.0.0
Windows 10 (64-bit) and Internet Explorer 11
iOS 10.3.3 and Safari
iOS 11.0.1 and Safari
__________________
Armin D. Sykes | GCA Prime
My GCA page | The GCA Wiki
Armin is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 02:31 PM   #26
johndallman
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cambridge, UK
Default Re: Unable to use Standard Editor Options

Quote:
Originally Posted by brandonm View Post
For those affected, please list your browser versions and OS on any devices where you experience this issue.
Windows 8.1, Internet Explorer 11.0.9600.18763, update versions 11.0.45 (KB4034733).

Same Windows 8.1 machine, Google Chrome 60.0.3112.113 (Official Build) (64-bit).

Samsung Galaxy 4, Android version 5.0.1, built-in web browser called "Internet", version 2.1.34.90_110500_1177524.
__________________
Index of "Skill of the Week" threads. Index of Techniques.
johndallman is online now   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 03:01 PM   #27
Phantasm
 
Phantasm's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: On the road again...
Default Re: Unable to use Standard Editor Options

Quote:
Originally Posted by brandonm View Post
For those affected, please list your browser versions and OS on any devices where you experience this issue.
Thanks,
Brandon
Windows 7 Pro Service Pack 1, affecting:

Firefox 56.0 (64-bit)
Internet Explorer 8.0.7601.17514 (64-bit version)
Google Chrome 61.0.3163.100 (64-bit)
Apple Safari 5.1.7 (7534.57.2) for Windows 7
Opera 47.0.2631.48

I also did not adjust any settings before the editor buttons/drop-lists went kaput. I only noticed the menus not working right when it was mentioned in this thread.


EDIT: Sincere thanks for trying to help, Anthony. Up to this point I was just about to chalk it up to Loki or Coyote taking an interest in me again. :)
__________________
"But mom, I don't wanna go back in the dungeon!"

The GURPS Marvel Universe Reboot Project and its not-a-wiki-really web adaptation.
Ranoc, a Muskets-and-Magery Renaissance Fantasy Setting

Last edited by Phantasm; 10-02-2017 at 03:30 PM.
Phantasm is online now   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 04:22 PM   #28
Anthony
 
Join Date: Feb 2005
Location: Berkeley, CA
Default Re: Unable to use Standard Editor Options

Okay, I think turning on developer tools may have told me what's going on. If you check out http://forums.sjgames.com/clientscri...etin_global.js the javascript is obviously corrupted.
Code:
Uncaught SyntaxError: Unexpected string
showthread.php?p=2124729&nojs=1:726 Uncaught ReferenceError: vbmenu_register is not defined
    at showthread.php?p=2124729&nojs=1:726
showthread.php?p=2124729&nojs=1:1 This page includes a password or credit card input in a non-secure context. A warning has been added to the URL bar. For more information, see https://goo.gl/zmWq3m.
__________________
My GURPS site and Blog.
Anthony is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 07:09 PM   #29
Parody
 
Parody's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Twin Cities, MN
Default Re: Unable to use Standard Editor Options

OK, I went through everything I have available on this machine and its attendant VMs. In some cases I checked for updates and tried it again.

Looking at this more thorough analysis, it's pretty obvious that it's only working in browsers where I've visited recently and the site has existing cookies and cache. Force-reloading didn't change anything either way, but after I cleared all browsing data on my phone I got the same failed site as in all the browsers where I haven't visited recently. Logging in afterwards didn't change anything on a quick test.

Browsing to http://forums.sjgames.com/showthread.php?p=2126343 I get:

Windows 10 Pro 1703 64-bit
With Popup Menus
Vivaldi 1.12.955.38 32-bit (Extensions enabled.)
Vivaldi 1.10.867.38 32-bit (Extensions enabled.)

No Popup Menus
Firefox 56.0 32-bit (Extensions on and off.)
Edge 40.15063.0.0 (No extra extensions installed.)
Opera 48.0.2685.32 (Extensions enabled.)
Chrome 61.0.3163.100 64-bit (No extra extensions installed.)


Windows 10 Pro Insider 1709.16296 64-bit
No Popup Menus
Edge 41.16296.0.0 (No extra extensions installed.)
Vivaldi 1.10.867.46 32-bit (No extra extensions installed.)


Windows XP
No Popup Menus
Firefox ESR 52.4.0 32-bit (Extensions enabled.)
(and some out-of-date browsers)


Android 6.0.1 (Nexus 5)
With Popup Menus
Opera Mobile 43.0.2246.121183 (before clearing browsing data)

No Popup Menus
Firefox 55.0.2
Chrome 51.0.3163.98
Opera Mobile 43.0.2246.121183 (after clearing browsing data)
__________________
Parody is online now   Reply With Quote
Old 10-02-2017, 07:46 PM   #30
robkelk
Untitled
 
Join Date: Oct 2007
Location: between keyboard and chair
Default Re: Unable to use Standard Editor Options

Call this a hunch, but I suspect that the issue described in this thread might be related to this issue.

EDIT: And roughly ten minutes after I posted that, I got hit by both that problem and this one - during the same login session where I didn't have the issues to begin with. Windows XP, Opera 36.0
__________________
Rob Kelk
“Every man has a right to his own opinion, but no man has a right to be wrong in his facts.”
– Bernard Baruch,
Deming (New Mexico) Headlight, 6 January 1950

Last edited by robkelk; 10-02-2017 at 08:00 PM.
robkelk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Fnords are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.